Η πτυχή της τεκνοθεσίας αποτελεί αντικείμενο διαμάχης τόσο σε εκκλησιαστικούς κύκλους όσο και σε πολιτικούς, από κόμματα του ακροδεξιού φάσματος.
«Είμαστε μια συντηρητική κοινωνία & αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε»
«Η κυβέρνηση αμφιταλαντεύεται πότε θα το φέρει στη Βουλή προς ψήφιση και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα και είναι πάγια τακτική της, να κρύβει κάποια πράγματα κάτω από το χαλί και να τα φέρνει στην επικαιρότητα όταν δεν έχει πολιτικό κόστος», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας.
«Αυτό που συζητιέται είναι ότι θα το φέρει μετά τις ευρωεκλογές για να μη δημιουργηθούν θέματα, όμως οι αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει και υπάρχουν από τώρα. Η ανακοίνωση που έβγαλε η Ιερά Σύνοδος δεν ήταν ξεκάθαρη. Εγώ θα σταθώ πιο πολύ στις δηλώσεις του μητροπολίτη Συμεών που είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Ναι, είμαστε μια συντηρητική κοινωνία, η οποία θέλουμε αυτό που είμαστε να συνεχίσουμε».
Όπως λέει ο ίδιος:
«Αυτό δεν είναι κάτι το κανονικό, δεν μπορεί κάποιος να υιοθετήσει ένα παιδί. Ένα παιδί δεν μπορεί να ζήσει με δύο μπαμπάδες, θέλει τον μπαμπά του και τη μαμά του, έτσι είναι η κοινωνία, και ακόμα καλύτερα όταν είναι οι βιολογικοί γονείς, είναι ό,τι καλύτερο για ένα παιδί. Δύο άντρες πώς θα δώσουν αγάπη; Τι θα δει το παιδί; Όλα τα παιδιά, όπως μεγαλώσαμε και εμείς, έχουμε άλλες εικόνες. Γνωρίσαμε τον μπαμπά, τη μαμά, τον θείο, τη θεία, τον παππού, τη γιαγιά. Έτσι είναι η κανονικότητα».
Σύμφωνα με τον κ. Στίγκα:
«Άλλο η συμβίωση. Αυτά μπορούν να γίνουν και με κάποιες συμβολαιογραφικές πράξεις, με ένα σύμφωνο συμβίωσης που υπάρχουν. Αλλά όταν το πάμε λίγο πιο κάτω, αρχίζουν και αγριεύουν τα πράγματα. Γιατί πρέπει να το χαλάσουμε αυτό; Με ένα σύμφωνο συμβίωσης μπορούν να διευθετηθούν κάποια πράγματα όσον αφορά την κληρονομικότητα και κάποια άλλα δικαιώματα, αλλά δεν χρειάζεται να το πάμε λίγο πιο κάτω. Να γίνει τεκνοθεσία με τι; Πώς; Πώς θα γίνει; Με παρένθετη μητέρα; Κατά την προσωπική μου άποψη, τα ομόφυλα ζευγάρια δε θα πρέπει να έχουν δικαίωμα να υιοθετούν. Να συμβιώνουν δύο άνθρωποι βεβαίως, δικαίωμά τους είναι. Αν τους αρέσει έτσι, να συμβιώσουν και να προχωρήσουν τη ζωή τους, αλλά όταν το προχωράνε λίγο παρακάτω, αρχίζουν και αλλάζουν λίγο τα πράγματα».
Για τα εσωκομματικά
«Εγώ δε γύρισα τίποτα, έκανα μια καταγγελία και οφείλει η Δικαιοσύνη που έλαβε θέση να το αξιολογήσει. Κάποιοι (σ.σ. βουλευτές των ΄Σπαρτιατών’)ενδεχομένως να έδρασαν έτσι (σ.σ. ως μαφία), κατά αυτόν τον τρόπο. Από εκεί και πέρα αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη να το ερευνήσει και να βγάλει ένα αποτέλεσμα».