Η βιομηχανία ομορφιάς αλλάζει ταχύτατα τα πρότυπά της όταν πρόκειται για προσφορά «πράσινων» προϊόντων. Πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο, όπως cruelty-free, φυσικά, οργανικά και vegan προϊόντα. Ωστόσο, δεν αποτελούν όλα αυτά το ίδιο πράγμα. Ενώ τα περισσότερα είναι πολύ ασφαλή για το δέρμα σας, μιας και δεν περιέχουν αμφισβητήσιμα συστατικά, ισχυρά αρώματα ή σκληρά χημικά, διαφέρουν στα συστατικά και τον τρόπο παραγωγής τους.

Για παράδειγμα, τα βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν συνθετικά χημικά, αλλά θα μπορούσαν να περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης, όπως κερί μέλισσας, μέλι και λανολίνη. Αν θέλετε να είστε πιο προσεκτική σχετικά με τη χρήση προϊόντων που δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης, η vegan αγορά είναι η κατάλληλη για εσάς. Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν αρκετές εταιρείες καλλυντικών που προσφέρουν vegan προϊόντα μακιγιάζ.

Πριν ξεκινήσετε να ψωνίζετε, πρέπει να μάθετε αν μια μάρκα είναι vegan. Ο καλύτερος τρόπος να το εξακριβώσετε είναι ελέγχοντας για το λογότυπο της «Vegan Society». Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα δεν περιέχουν συστατικά που προέρχονται από ζώα (δηλαδή από το σώμα κάποιου ζώου) ή από οποιαδήποτε ζωικά υποπροϊόντα (τα οποία είναι προϊόντα που συλλέγονται ή παράγονται από ζώα).

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι «vegan» και «cruelty-free» δεν πηγαίνουν απαραίτητα χέρι-χέρι. Θα παρατηρήσετε το λογότυπο «Leaping Bunny» αν ένα προϊόν είναι cruelty-free, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι μόνο επειδή το vegan λογότυπο εμφανίζεται σε ένα συγκεκριμένο προϊόν, δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας είναι vegan – γι’ αυτό φροντίστε να ελέγξετε την ιστοσελίδα της εταιρείας για να μάθετε αν τα προϊόντα είναι 100% vegan.

vita.grΠηγή