Βάλτε στη διατροφή σας πιο πολλά λαχανικά τώρα την άνοιξη, ειδικά τα μανιτάρια ελληνικής παραγωγής. Η παρακάτω συνταγή είναι καλύτερη με μακαρόνια ολικής.

Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • Αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλίτσα μπούκοβο
  • 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 3 κούπες σπανάκι
  • 1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγο μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια κομμένα, για 5-7 λεπτά
  • Αφήστε να διώξει όλα τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια
  • Προσθέστε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και ροδίστε ακόμη 3 λεπτά
  • Προσθέστε ντοματίνια και ροδίστε καλά -Ρίξτε 1 ποτήρι νερό (ή ζωμό λαχανικών) και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέστε το σπάνακι σιγά σιγά και αναμείξτε καλά
  • Στο μεταξύ θα έχετε βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια
  • Προσθέστε τα στο τηγάνι, αναμείξτε, ρίξτε παρμεζάνα και σερβίρετε με μαϊντανό ή βασιλικό

iefimerida.gr



Πηγή