Υπέροχη σούπα βελουτέ με μανιτάρια και σκόρδο. ‘Ενας απίθανος γήινος συνδυασμός.

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους

Μισό κιλό μανιτάρια σε φέτες

1/4 φλιτζάνι αλεύρι

Καρυκεύματα της επιλογής σας

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι

3 σκελίδες σκόρδο σε κύβους

Αλατοπίπερο

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1 φλιτζάνι βαριά κρέμα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Σοτάρετε σε μέτρια προς  υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το αλεύρι, τα καρυκεύματα, το θυμάρι, το σκόρδο και το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράστε σε μέτρια υψηλή φωτιά για 5-7 λεπτά. Προσθέστε τη βαριά κρέμα και αφήστε να σιγοβράσει για 3-5 ακόμη λεπτά.



Πηγή