Χιλιάδες ευχετήριες κάρτες, λουλούδια, δώρα «πλημμυρίζουν» το δωμάτιο του Τζόε Κούμπα. Τους αποστολείς δεν τους γνωρίζει. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι, από κάθε σημείο του πλανήτη, φρόντισαν να κάνουν τα 100α του γενέθλια αξέχαστα.

Ο Κούμπα είναι βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ζήτησε να του στείλουν 100 ευχετήριες κάρτες για τα 100α του γενέθλια, που είναι στις 2 Μαρτίου. Αυτό που δεν περίμενε ήταν η συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου. Ηδη έχει λάβει πάνω από 10.000. «Πραγματικά δεν περίμενα όλες αυτές τις κάρτες. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τον κάθε ένα από αυτούς που τις έστειλαν», δήλωσε στο BBC.

Ολα ξεκίνησαν όταν η Στέφανι Βεϊτενχάιμερ, η οποία εργάζεται στο γηροκομείο στο οποίο ζει ο Κούμπα, στο Τέξας, τον ρώτησε τι θα ήθελε για τα γενέθλιά του. «Τίποτα, πραγματικά, μόνο ευτυχία», της απάντησε εκείνος. «Λοιπόν, γιατί να μην σου εξασφαλίσουμε 100 ευχετήριες κάρτες;», του απάντησε εκείνη και δημοσίευσε στο Facebook μια φωτογραφία του ηλικιωμένου, στην οποία κρατά ένα σημείωμα που λέει «Είμαι ένας βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που θα γίνει 100 χρονών στις 2 Μαρτίου 2019. Θα ήθελα να λάβω 100 κάρτες γενεθλίων».

Από εκεί και πέρα, τα social media έκαναν το… θαύμα τους. Μέσα σε λίγες ημέρες άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτες ευχετήριες κάρτες. Πουέρτο Ρίκο, Γκουάμ, Γερμανία, Βρετανία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία είναι μερικές από τις χώρες από τις οποίες εστάλησαν.

Είναι τέτοια η ανταπόκριση, που ο κόσμος άρχισε να δημοσιεύει στα social media τις ευχετήριες κάρτες, πριν τις στείλει.

Ακόμη και καλλιτέχνες αποφάσισαν να κάνουν σκίτσα για τον Κούμπα και να του τα στείλουν.

Πέρα από τις κάρτες, του στέλνουν λουλούδια, αλλά και δώρα, καθώς έχει λάβει πάνω από 100 έως τώρα.

Και βέβαια, οι ταχυδρόμοι δουλεύουν… ασταμάτητα.

Οσο για τα σχέδιά του για τη μεγάλη ημέρα, ο Κούμπα περιμένει τους φίλους του να τον επισκεφθούν και να δειπνήσουν μαζί.

iefimerida.grΠηγή