Είναι μόνο μία από τις αμέτρητες φορές που ο εμπειρος σκιέρ Κωσταντίνος Μόμτσης βρέθηκε στην κορυφή καποιου βουνού.

Η είδηση ότι χτες βρέθηκε νεκρός στο Μπόροβιτς της Βουλγαρίας σκόρπισε απέραντη θλίψη στους φίλους του και στην πατρίδα του, την Φλώρινα.

Μεσημέρι Δευτέρας. Ο 36χρονος ανδρας μαζί με 3 φίλους του βρίσκονται σε πλαγιά του Μπόροβιτς. Οι 4 φίλοι πήγαν να κάνουν snowbοard και να κατέβουν την εξαιρετικά δύσκολη πίστα Markujic, η οποία είχε κλείσει λόγο ακραίων καιρικών συνθηκών.

Οι 4 φίλοι πέρασαν από δύσβατα σημεία και άρχισαν να κατεβαίνουν την πλαγιά. Η συνέχεια όμως έμελλε να ήταν τραγική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος σκιέρ, δεν είχε μαζί του συσκευή εντοπισμού.

Χιονοστιβάδα με μήκος 150 μέτρων χτύπησε τους Έλληνες φίλους. Οι 3 κατάφεραν να βγουν σώοι, ο Κωσταντίνος όμως χάθηκε. Αμέσως στήθηκε επιχειρηση εντοπισμου του αγνοούμενου από τις Βουλγαρικές αρχές με 25 διασώστες και 4 σκύλους.

Λίγο αργότερα ο 36χρονος άνδρας από την Φλώρινα βρέθηκε νεκρός.

Μετά το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση, να αποφεύγονται οι πλαγιές του Μπόροβετς μέχρι το πέρας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ο Κωσταντινος Μόμτσης ζούσε για τα χειμέρινα σπορ, λάτρευε τη φύση και τα βουνά. Ήταν ορειβάτης και δάσκαλος του σκι. Ένας δραστήριος άνθρωπος που δυστυχώς έφυγε τόσο άδικα.megatv.com