Νωρίτερα στο πλευρό των ΛΟΑΤΚΙ και μετανάστες σε διαδήλωση. Απέναντι την δική τους συγκέντρωση είχαν κάνει όσοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Μέσα στην Βουλή ο πρωθυπουργός ικανοποιημένος. Ικανοποιημένος και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος γιόρτασε σε gay bar την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχει ένα μέτωπο ανοιχτό, αφού ο Παύλος Πολλάκης έσπασε την κομματική γραμμή. Ο ίδιος έδωσε το παρών στην σημερινή συνεδρίαση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στην Βουλή παράλληλα αίσθηση προκάλεσε η εξομολόγηση σε προσωπικούς τόνους του Σπύρου Μπιμπίλα, που άνοιξε την καρδιά του σε μία ομιλία κατάθεση ψυχής για τον προσωπικό του αγώνα.

Την ίδια ώρα σχεδόν 1 στους 3 βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισε, ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση.

Στα θεωρεία δεν έλειψαν και οι παρουσίες επωνύμων που με αγωνία παρακολουθούσαν την συνεδρίαση, ανάμεσα τους οι Γιώργος Καπουτζίδης και Φώτης Σεργουλόπουλος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το δικό της μήνυμα, ενώ την είδηση πολύ ψηλά στην ειδησεογραφία τους προέβαλαν όλα τα ξένα δίκτυα.

Το Sky έκοψε το πρόγραμμά του, ενώ το CNN ανέφερε πως «είναι μία ιστορική ημέρα στην Ελλάδα. Μόλις πέρασε μία σημαντική νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών εγκρίθηκε. Τα ομόφυλα ζευγάρια τώρα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, και πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του νόμου, ήδη μπήκε η πρώτη αναγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού, η οποία θα γίνει στην Νέα Σμύρνη.megatv.com