Ένταση και διαξιφισμοί στην έναρξη της συζήτησης στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθεσεων της βουλής για τα μη κρατικά πανεπιστήμια με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας.

Για «φεστιβάλ» υποκρισίας και την ανάγκη να μπουν κανόνες στην υφιστάμενη ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης «διασταυρώνοντας» τα ξίφη του με τον Παύλο Πολάκη που κατηγόρησε την κυβέρνηση για πελατειακές σχέσεις με τα κολέγια.

«Όχι» και από τον Γιώργο Παπανδρέου για τα μη κερδοσκοπικά μη κρατικά πανεπιστήμια χωρίς την αναθεώρηση του άρθρου 16 του συνάγματος, καθώς η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση όπως τόνισε προωθείται από την κυβέρνηση επειδή δέχεται μεγάλες πείσεις από λόμπι και για λόγους εντυπωσιασμού.

Το επίμαχο νομοσχέδιο εξελίσσεται σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ.

«Μιλάμε για τη δημιουργία ενός πράσινου ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες έχουν απορρίψει τη μηδενιστική λογική έχουν απορρίψει το όχι σε όλα για κάποιο λόγο ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να το επαναφέρει με άλλο φόντο δικαίωμα του η χώρα όμως θα προχωρήσει μπροστά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Με το ΠΑΣΟΚ να απαντάει: «Ας εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν ένα κερδοσκοπικό fund κι ένα κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού να ιδρύσουν μη κερδοσκοπικό παράρτημα στην Ελλάδα».

Στη δευτερολογία του ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως χρειάζεται να αλλάξει το άρθρο 16. Εκτός από εγκατάσταση μη κρατικών πανεπιστημίων, πρέπει να δούμε σήμερα και τη σύσταση πανεπιστημίων», δήλωσε χαρακτηριστικά στη βουλή.

Το τελικό κείμενο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 7 Μαρτίου για να τεθεί προς ψήφιση στις 8 Μαρτίου.megatv.com