Οι υποκλοπές, η πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που, παρά την αρχειοθετησή της κατά το μεγαλύτερο μέρος της για σειρά καταγγελλόμενων πράξεων, εξακολουθεί να ρίχνει τη σκιά της στο πολιτικό – και όχι μόνο – σκηνικό της χώρας, φτάνει σήμερα (5/3) στη Δικαιοσύνη.
Ωστόσο η υπόθεση θα αρχίσει επί της ουσίας στις 10 Απριλίου.
Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας έχουν παραπεμφθεί τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέση με τις εταιρείες διακίνησης του κακόβουλου λογισμικού Predator και αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου επικοινωνιών, το οποίο είναι πλημμέλημα.
Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης με τις υποκλοπές πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων σημαντικών παραγόντων του δημοσίου βίου από τον Άρειο Πάγο που προκάλεσε αντιδράσεις, προσδιορίστηκε η δίκη για τέσσερα άτομα που συνδέονται με τις εμπλεκόμενες εταιρείες στις υποκλοπές.
Πρόκειται για κατηγορουμένους που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις, που σχετίζονται με την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Όπως είναι γνωστό η Δικαιοσύνη, μετά από πολύμηνη έρευνα, έκρινε τελικά ότι μόνο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την οργάνωση και εγκατάσταση ενός εκτεταμένου δικτύου παρακολούθησης υψηλόβαθμων αξιωματούχων της πολιτείας.
Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, για την υπόθεση των υποκλοπών, προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση ποινικής δίωξης σε βάρος ορισμένων νομίμων εκπροσώπων και πραγματικών ιδιοκτητών εταιρειών, για αξιόποινες πράξεις, όπως της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας.