Για τους φανατικούς της σοκολάτας το συγκεκριμένο μπράουνι θα σας αποζημιώσει γευστικά στον υπέρτατο βαθμό, χωρίς να σας φορτώσει με περιττές θερμίδες και άπειρες τύψεις.

Η συνταγή για μπράουνι σοκολάτας με αλεύρι βρώμης, θα σας κάνει να αποχαιρετήσετε για πάντα την “κανονική”  συνταγή αφού αυτά τα υγειινά μπράουνι είναι το ίδιο, μην σας πω και πιο νόστιμα, πιο ζουμερά και απείρως πιο λαχταριστά!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα μπράουνι σοκολάτας είναι:

Υλικά
180 γρ. βούτυρο
 αγελαδινό
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
50 γρ. ζάχαρη καρύδας
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι
 βρώμης
40 γρ. κακάο
150 γρ. καρύδια ελαφρώς σπασμένα (προεραιτικά)

Επί το έργον:

1) Κόβουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα (ή τη μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη) σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ (υπολογίστε ότι σε αυτό το μπολ θα μπουν στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά). Τα λιώνουμε μαζί σε μπαιν μαρί ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

2) Μόλις λιώσουν καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά.

3) Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς.

4) Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι βρώμης και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.

5) Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψί (εγώ χρησιμοποιήσα τετράγωνο 25*25 εκατοστά)και ρίχνουμε το μείγμα των brownies.

6) Ψήνουμε για 30 λεπτά ακριβώς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC. Δεν θέλουμε να παραψήσουμε τα brownies σοκολάτας. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρά στο κέντρο.

Πηγή: madameginger.com

agrinio24.gr