Στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε χτες το Live News διακρίνονται να περπατούν πιασμένοι χέρι – χέρι.  Μια εικόνα που αν μη τι άλλο προκαλεί ερωτηματικά, αν αναλογιστεί κανείς το τι είχε προηγηθεί εκείνο το βράδυ με τον ξυλοδαρμό της 37χρονης από το χέρι του ανθρώπου που κρατά.

Την εικόνα αυτή εξηγεί και αναλύει στο Live News η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

«Το συναίσθημα που έχει εκείνη την ώρα είναι ο φόβος, τις περισσότερες φορές είναι σαστισμένες, προσπαθούν όταν είναι μητέρες να σκεφτούν όλα τα δεδομένα για να προστατεύσουν και την ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους».

Η ψυχολογική κατάσταση ενός θύματος ενδοοικογενειακής βίας έχει πολλές μεταπτώσεις. Πρώτα υπερισχύει το ένστικτο της επιβίωσης και στη συνέχεια παίρνει τα ηνία ο φόβος. Η περιγραφή της Σοφίας Πολυζωγοπούλου είναι χαρακτηριστική.

«Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα “βοήθεια” και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι», ανέφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστήριξε πως προκειμένου να τον πείσει να την πάει σε ένα νοσοκομείο, φέρεται να του υποσχέθηκε πως δεν θα τον καταγγείλει και θα πει πως έπεσε από τις σκάλες.

«Είναι κατανοητό να πεις ψέματα στον κακοποιητή σου για να σωθείς», είπε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Κάτι πάντως που ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά με ανακοίνωση του λέγοντας πως «ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα, την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας από την αρνητική δημοσιότητα».

Οι ειδικοί εξηγούν πως υπάρχει μια κλιμάκωση της κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινά από την λεκτική και μπορεί να φτάσει μέχρι την χειροδικία.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, μια άγρια κακοποιημένη γυναίκα, βρίσκεται ακόμα σε σοκ. Το χθεσινό σκηνικό που έλαβε χώρα στο σπίτι της είναι ενδεικτικό, με την ψυχολόγο Στέλλα Αργυρίου να επισημαίνει πως γυναίκες που έχουν κουμπί πανικού πρέπει να το πατούν όποτε νιώθουν απειλή.

«Σωστά έπραξε και πάτησε το κουμπί πανικού, ακόμα και σε περίπτωση που δεν θα συνέβαινε κάτι άλλο θέλει μεγάλο χρονικό διάστημα να ξεπεράσεις αυτά τα τραύματα», συμπλήρωσε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι μάχιμη δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα έμφυλης βίας. Κατά καιρούς είχε μιλήσει για τα ζητήματα αυτά σε δημόσιες τοποθετήσεις του, ενώ σήμερα εμφανίζεται διατεθειμένη να το φτάσει μέχρι τέλους προχωρώντας σε μήνυση τόσο του κακοποιητή της για παραβίαση των περιοριστικών όρων όσο και της πρώην συζύγου του.megatv.com