Ζευγάρι κόλυμβων υιοθετεί ορφανό παπάκι -Το viral βίντεο από λίμνη του Γουισκόνσιν

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από λίμνη του Γουισκόνσιν των ΗΠΑ, στο οποίο ένα ζευγάρι κόλυμβων φαίνεται να έχει υιοθετήσει ορφανό παπάκι.

«Κάτι τέτοιο δεν έχει αναφερθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν» αναφέρει ο δρ. Γουόλτερ Πάιπερ στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America». Ο επιστήμονας που παρατηρεί και καταγράφει τις συνήθειες των σπάνιων υδρόβιων πουλιών στις 120 λίμνες του Γουισκόνσιν γνωρίζει πως οι κόλυμβοι δεν τα πηγαίνουν καλά με τις πάπιες. Για την ακρίβεια, συνήθως είναι εχθροί σε έναν υδροβιότοπο

Ωστόσο, οι εικόνες από τη λίμνη δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Οι κόλυμβοι ακολουθούν το μικρό παπάκι και το αφήνουν να κολυμπά πλάι τους ή και να ξαποσταίνει στις ράχες τους. Σε μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο βίντεο της αμερικανικής εκπομπής φαίνεται ο αρσενικός κόλυμβος να δίνει ψάρι στο μικρό παπί.

Το παπί υιοθετεί συνήθειες των νέων του γονιών

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν τα πτηνά, υποθέτουν πως το ζευγάρι κόλυμβων έχασε το δικό του νεογνό όταν συνάντησε το μικρό παπάκι που είχε χαθεί. «Φέρονται σαν γονείς. Ολη τους η προσοχή είναι στραμμένη στο παπάκι» λέει ο δρ. Πάιπερ. Φαίνεται μάλιστα πως και το μικρό παπί έχει επηρεαστεί από τη νέα του οικογένεια, υιοθετώντας χαρακτηριστικά των κόλυμβων, όπως να κάθεται στη ράχη των γονιών του, αλλά και να βουτά στο νερό προς αναζήτηση τροφής.

Οι κόλυμβοι, γνωστοί και ως θαλασσοβούτια, κολύμπρια ή βουταναριές είναι ομάδα
υδρόβιων πτηνών της τάξης των Κολυμβόμορφων, που απατώνται σε πολλά σημεία της Βόρειας Αμερικής και της βόρειας Ευρασίας.

iefimerida.gr

Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ