Άλλη μία νύχτα έντασης. άλλη μία νύχτα αναστάτωσης για τους κατοίκους που μένουν γύρω από την Πολυτεχνειούπολη.

Λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα ομάδα είκοσι ατόμων βγήκαν από το πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ούλωφ Πάλμε και πυρπόλησαν τέσσερα οχήματα.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε: «Είδα να καίγεται ολοσχερώς το αμάξι εδώ, ταυτόχρονα είχε πάρει και το δίπλα αμάξι του ιδιώτη. Μια φορά το μήνα, το δίμηνο υπάρχει εμπρηστικός στόχος τα αυτοκίνητα ιδιωτικών εταιρειών».

Στόχος των δραστών ήταν δύο επαγγελματικά βαν πολυεθνικής εταιρείας. Η φωτιά επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές ένα τουριστικό λεωφορείο αλλά και ένα ΙΧ που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο ιδιοκτήτης του το είχε αγοράσει πριν λίγους μήνες μεταχειρισμένο. Ασφάλεια από τρομοκρατική επίθεση δεν είχε κάνει και κινδυνεύει να μην αποζημιωθεί.

«Πού θα βρούμε την ασφάλεια μας και όλα αυτά δίπλα στην αστυνομία που είναι στα 400 μέτρα είναι η διοίκηση των ΜΑΤ, ΥΜΕΤ . Δεν νιώθουμε ασφαλείς. Τον τελευταίο χρόνο έχουν κάψει 10 αμάξια».

Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 Πυροσβέστες που έσβησαν τις φωτιές. Μετά την καταδρομική επίθεση οι νεαροί επέστρεψαν ανενόχλητοι στο χώρο του πανεπιστημίου.megatv.com