Πόσες αγκαλιές πρέπει να κάνουμε σε μια ημέρα για να για να επιβιώσουμε, σύμφωνα με τους ειδικούς;

Μια  αυθεντική αγκαλιά αυξάνει την παραγωγή της ωκυτοκίνης , της ορμόνης της αγάπης, όπως έχει χαρακτηριστεί, μιας ορμόνης που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας, βοηθώντας μας να χαλαρώσουμε αφού η ωκυτοκίνη μεταξύ άλλων μειώνει το στρες καθώς μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόνης.

Πέρα απ’ το ότι βελτιώνει όμως τη διάθεσή μας, ανακουφίζει τον πόνο, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας και την αυτοεκτίμηση.

Άνθρωποι που δε δίνουν και δεν παίρνουν αγκαλιές τόσο συχνά ή δεν βιώνουν κάποια μορφή σωματικής επαφής, φαίνεται σύμφωνα με μελέτες ότι είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν κάποιο καρδιακό νόσημα και να έχουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό.

Βελτιώνει επίσης η παραγωγή της ωκυτοκίνης το νευρικό σύστημα, αφού χαλαρώνει τα νεύρα μας κι ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι αγκαλιές μειώνουν ακόμα και τον κίνδυνο εμφράγματος, καθώς προστατεύουν την καρδιά βοηθώντας τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και της ροής του αίματος.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια ψυχολόγο Dr.Virginia Satir χρειαζόμαστε τέσσερις αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, οκτώ αγκαλιές την ημέρα για να συντηρηθούμε και δώδεκα αγκαλιές την ημέρα για να αναπτυχθούμε.


agrinio24.gr