Εξίσου σημαντική είναι και η ανάπτυξη και ενδυνάμωση μέσω του παιχνιδιού του δεσμού της ομάδας (ανθρώπου-σκύλου), κάτι που δίνει χαρά και ικανοποίηση και στις δύο πλευρές.

Για όσους είναι ιδιοκτήτες εκπαιδευμένων σκύλων ή βρίσκονται στη διαδικασία εκπαίδευσης του σκύλου τους, καλό θα ήταν να εντάξουν το παιχνίδι μέσα στην υπακοή του σκυλιού τους, έτσι η όλη διαδικασία γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα για το σκύλο.

Είναι απολύτως κατανοητό τώρα το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με το σκύλο μας. Έχουμε και οι δύο πολλά να κερδίσουμε. Φθάνει μόνο να αφιερώνουμε καθημερινά λίγα λεπτά από το χρόνο μας για να έχουμε ένα υγιές, ήρεμο, χαρούμενο και δεμένο μαζί μας σκυλί.

Τι να παίξετε:

Ένα πολύ απλό παιχνίδι που ο καθένας μας μπορεί να το δοκιμάσει με το σκυλί του, είναι το εξής: Πετάξτε ένα μπαλάκι στο σκύλο σας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο είδος παιχνιδιού γνωρίζετε ότι το σκυλί σας αγαπάει), το σκυλί τρέχει να πάρει το μπαλάκι που του ρίξατε και όταν το έχει πλέον στο στόμα του, βγάζετε ένα δεύτερο μπαλάκι από την τσέπη και έτσι το σκυλί επιστρέφει γρήγορα κοντά σας για να πάρει τώρα το δεύτερο του δώρο από εσάς, αφήνοντας στο έδαφος το πρώτο μπαλάκι που είχατε ρίξει.

Η απλή αυτή διαδικασία επαναλαμβάνεται για αρκετές φορές μέχρι να δείτε σημάδια ελαφριάς κόπωσης στο σκύλο σας. Η ανάγκη του έχει καλυφθεί και είναι ώρα να γυρίσετε σπίτι.



agrinio24.gr