Η γαριδομακαρονάδα αποτελεί αγαπημένο πιάτο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και είναι σίγουρα ένα πιάτο με εγγυημένο γευστικό αποτέλεσμα!

Αυτή η γαριδομακαρονάδα εκτός από το ότι θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες στο έπακρο, προφέρει κι εξαιρετικά οφέλη για την υγεία, καθώς περιέχει γαρίδες ιδανική επιλογή ενάντια στο οξειδωτικό στρες, ζυμαρικά ολικής αλέσεως για καλή λειτουργία του εντέρου, ελαιόλαδο για την υγεία του καρδιαγγειακού και λαχανικά για το ανοσοποιητικό κι όχι μόνο.

Τα υλικά που χρειαστούμε για τη γαριδομακαρονάδα είναι:

2 κούπες περίπου καθαρισμένες μικρές γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κανονικές ντομάτες τριμμένες (περίπου 450 ml ήταν στο multi ο
πολτός)
ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κούπας ούζο ή 1/3 κούπας λευκό κρασί
Λίγο αλάτι και πιπέρι
300 γραμμάρια μακαρόνια λεπτά
Αλάτι
2 κουταλιές
ελαιόλαδο

Επί το έργον:

Αφού ετοιμάσουμε τις γαρίδες, κόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το σκόρδο στην
κατσαρόλα μας.
Σβήνουμε με το ποτό και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά της και προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
Βάζουμε και λίγο από το …γαριδόζουμο (2-3 κουταλιές) και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και τις γαρίδες.
Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά και κατεβάζουμε από το μάτι τη σάλτσα μας.
Βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό που έχουμε κρατήσει από τις γαρίδες αφού συμπληρώσουμε με κατάλληλη ποσότητα νερό μέσα στο οποίο βάζουμε μια κουταλιά λάδι και λίγο αλάτι , να μείνουν al dente.
Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με την άλλη κουταλιά του λαδιού.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη μισή από τη σάλτα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε τα μακαρόνια βάζοντας 2-3 κουταλιές από την υπόλοιπη σάλτσα σε κάθε πιάτο και αν δεν νηστεύουμε λίγο τριμμένο τυρί.

Πηγή: mednutrition.gr, dogma.gr



Πηγή