Είναι γνωστό ότι το κρύο αφυδατώνει τα χείλη μας, όμως κι άλλες καθημερινές μας συνήθειες συντελούν στο πρόβλημα. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές και πώς θα τις αλλάξουμε.

Ποιες συνήθειες αφυδατώνουν τα χείλη μας;

*Πλένουμε το πρόσωπό μας με καθαριστικό κατά της λιπαρότητας

Όταν πλένουμε το πρόσωπό μας με κάποιο σαπούνι ή τζελ για την καταπολέμηση της λιπαρότητας, μπορεί να καταλήξουμε με ξηρά χείλη. Ευτυχώς, η λύση είναι απλή: απλώνουμε μερικές στρώσεις από το lip balm μας προτού πλύνουμε το πρόσωπό μας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα αδιάβροχο στρώμα προστασίας

*Δεν κάνουμε απολέπιση

Η απολέπιση είναι ο πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, να απαλλαγούμε από το αντιαισθητικό ξεφλούδισμα και να τονώσουμε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των χειλιών.

Μάλιστα, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε το δικό μας scrub χειλιών ανακατεύοντας 1 κουταλιά της σούπας μέλι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα 2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο ακομή λάδι και μεταφέρουμε το φυσικό scrub μας σε ένα καθαρό βαζάκι. Για να το χρησιμοποιήσουμε, εφαρμόζουμε μια μικρή ποσότητα σε καθαρά χείλη και τρίβουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Εναλλακτικά, τα τρίβουμε απαλά με μια οδοντόβουρτσα.

*Δαγκώνουμε ή γλείφουμε τα χείλη μας

Μπορεί να δαγκώνουμε τα χείλη μας προκειμένουμε να απομακρύνουμε το ξηρό δέρμα, όμως αυτή δεν είναι μια έξυπνη τακτική. Αν παρατηρούμε ότι τα χείλη μας έχουν ξηρά σημεία, τότε πρέπει να κάνουμε απολέπιση. Εάν πάλι νιώθουμε τα χείλη μας στεγνά, τότε είναι πιθανό να τα γλείφουμε στην προσπάθειά μας να τα κρατήσουμε ενυδατωμένα, πράγμα που δεν λειτουργεί, αφού έτσι γίνονται πιο ξηρά και ερεθισμένα.

*Δεν χρησιμοποιούμε lip balm ή χρησιμοποιούμε λάθος lip balm

Το lip balm αξίζει μία σταθερή θέση στην τσάντα μας αν θέλουμε ενυδατωμένα χείλη. Ωστόσο, αν βάζουμε συχνά lip balm και μετά από λίγο αισθανόμαστε ότι τα χείλη μας είναι και πάλι ξηρά, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα συστατικά του. Το πιθανότερο είναι ότι το lip balm μας περιέχει κάποιο δραστικό συστατικό, το οποίο έχει την τάση να προκαλεί αφυδάτωση.

Τέτοια συστατικά είναι η μενθόλη, η καμφορά, το έλαιο ευκάλυπτου ή συνθετικές αρωματικές ουσίες. Επίσης, η παραφίνη είναι άλλο ένα ύπουλο συστατικό, γιατί σχηματίζει μεν ένα προστατευτικό φιλμ που ανακουφίζει άμεσα αλλά δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύθραυστο και επιρρεπές στους ερεθισμούς. Τέλος, αν έχουμε τάση για αλλεργίες, καλό είναι να αποφύγουμε τη λανολίνη, η οποία ενίοτε πυροδοτεί εξάρσεις.

Η πρόπολη, το μελισσοκέρι, τα θρεπτικά έλαια (τζοτζόμπα, ελαιόλαδο, αργκάν), το βούτυρο καριτέ και κακάο, η αλόη και το εκχύλισμα χαμομηλιού είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά που μπορεί να περιέχει ένα lip balm.



agrinio24.gr