Έχεις περάσει και εσύ από τη φάση που όλα φαίνονται καλά στη σχέση σου και ξαφνικά έχεις αρχίσει να νιώθεις ένα κενό και σιγά σιγά μια αποστασιοποίηση. Στη περίπτωση αυτή δεν ξέρεις πώς πρέπει να συμπεριφερθείς, να του στείλεις μήνυμα, να του πεις κάτι; Αν ναι, θα το θεωρήσει ότι τον κυνηγάω και αν όχι θα αφήσω την κατάσταση στη μοίρα της (και σε αυτόν), είναι από τα βασικά ερωτήματα που θα σε απασχολούν. Τι μπορείς να κάνεις όταν αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου απομακρύνεται από σένα;

Πώς πρέπει να αντιδράσεις όταν ο καλός σου απομακρύνεται και τι μήνυμα να στείλεις; Η αλήθεια είναι πώς ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τέτοιες καταστάσεις, ούτε γνωρίζεις πότε θα αποφασίσει ο άλλος να απομακρυνθεί και τους παράγοντες που μπορεί να μεσολαβούν. Από τη μια μπορεί να βρίσκεστε και να κανονίζετε τι θα κάνετε στο επόμενο ραντεβού σας και από την άλλη σταματάει να σου απαντάει, να σου ακυρώνει τις εξόδους και όλο και αναρωτιέσαι ποιο είναι το πιο κατάλληλο μήνυμα που πρέπει να στείλεις.

Σύμφωνα με την ειδική στον τομέα των σχέσεων, Susan Winter, δεν πρέπει να φανείς απελπισμένη, αλλά πρέπει να διαλευκάνεις σίγουρα την κατάσταση.

Για να δείξεις το ενδιαφέρον σου στον σύντροφο σου και να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις, καλό θα ήταν να τον ενημερώσεις ήδη από πριν ότι θες να υπάρχει μια καθημερινή επικοινωνία, γιατί έτσι θα σου αποδεικνύει ότι ενδιαφέρεται για σένα. Αν και ακούγεται απαιτητικό, είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις όταν θα σταματήσει να σου δίνει το ενδιαφέρον που επιθυμείς, με λίγα λόγια ότι ο καλός σου απομακρύνεται.

Μπορείς τότε, μπορείς να του στείλεις ένα μήνυμα τύπου: “Πέρασα καλά όσο κράτησε και θα ήθελα να το συνεχίσω, αλλά όσο η επικοινωνία μας χάνεται, χάνεται και το ενδιαφέρον μου. Συγγνώμη για αυτό, σου εύχομαι τα καλύτερα”.

Φυσικά, αν ακόμα ενδιαφέρεσαι για εκείνον και δεν θες να τον χάσεις αλλά αντίθετα να τονώσεις ξανά την επαφή σας, μη κολλάς σε μερικά χαμένα μηνύματα. Μπορείς να τον καλέσεις να τα πείτε χαλαρά για να δεις πώς θα ανταποκριθεί, χωρίς, όμως, να θίξεις άμεσα το θέμα.

Αν δείξεις ότι περνάς καλά και δεν εξαρτάσαι από εκείνον, θα θεωρήσει ότι είσαι ένα ανεξάρτητο άτομο με τη δική σου ζωή, κάτι που ιντριγκάρει τους περισσότερους. Στην περίπτωση που και πάλι δεν πάρεις κάποια απάντηση και τα πράγματα φαίνονται σκούρα, καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις και να σκεφτείς τι προσφέρει στη ζωή σου.

Σίγουρα αξίζεις κάποιον που να ανταποκρίνεται και να εκτιμάει τα πάντα σε σένα, ακόμα και το “κρύο” χιούμορ σου. Με βάση τον χρυσό τριπλό κανόνα που προτείνει η ειδικός, δηλαδή τα τρία μηνύματα που είναι πρέπον να στείλεις, αν δεν πάρεις απάντηση σε κανένα, τότε αποδέξου το και να είσαι περήφανη που δεν αποτελείς πλέον μέρος του “παιχνιδιού” του. Οπότε μήπως ήρθε η ώρα να του τραγουδήσεις περήφανη το “Thank you, next“;

Οπότε αν βγαίνεις με κάποιον και φοβάσαι μην απομακρυνθεί απότομα, θα ήταν καλό να θέσεις κάποια όρια και κανόνες όσον αφορά την επικοινωνία σας. Στη τελική, όπως είπαμε, όποιος δεν ενδιαφέρεται και σε κάνει να αμφισβητείς τον εαυτό σου δεν αξίζει να τον χρόνο που θα αφιερώσεις, ναι αυτά τα 2 δευτερόλεπτα, για να του στείλεις ένα μήνυμα!



agrinio24.gr