Την πιο δύσκολη στιγμή, όταν η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή και βρισκόταν διασωληνωμένος, ένας φύλακας άγγελος βρέθηκε στο πλευρό του 13χρονου σήμερα Αλέξανδρου. Ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης ήταν εκείνος που τον κράτησε ζωντανό δίνοντας μεγάλη μάχη μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
«Είμαι ο Αλέξανδρος και σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια είχα την ατυχία να μπω στην Mονάδα Eντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου αλλά και την τύχη να βρεθεί στο δρόμο μου ένας εξαίρετος ΓΙΑΤΡΟΣ μα πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Πολυτραυματίας και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με παρέλαβε μέσα στη νύχτα και από την πρώτη στιγμή μαζί με την ομάδα του έπεσε πάνω μου για να σωθώ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτός έδινε τον δικό του αγώνα σαν να ήμουν ο γιος του. Έτσι αντιμετωπίζει κάθε παιδί που αναλαμβάνει, σαν να είναι δικό του παιδί, χωρίς εξαιρέσεις», ανέφερε στην επιστολή του ο 13χρονος.
Σήμερα ο Αλέξανδρος από την Πάτρα ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κορυφαίο εντατικολόγο μετά τις αιχμές του Αλέξη Κούγια για εμπόριο οργάνων. Με μια επιστολή του έκανε γνωστό τον αγώνα που έδωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, για να μπορεί σήμερα το νεαρό αγόρι να βρίσκεται στην αγκαλιά των γονιών του.
«Αυτός ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έδινε συνέχεια κουράγιο στους γονείς μου μα πάνω απ’ όλα, όταν λύγιζαν, τους έδινε ΕΛΠΙΔΑ! Κύριε Ανδρέα Ηλιάδη θα σου χρωστώ για πάντα ευγνωμοσύνη γιατί επέστρεψες στους γονείς μου ότι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους. Εμένα».
«Εμείς τον βλέπουμε σαν φύλακα άγγελο, όχι μόνο του δικού μας παιδιού, αλλά και όλων των παιδιών που περνάνε από εκεί. Την ημέρα που κατέθετε ο κύριος Ηλιάδης ήταν η ημέρα που πριν από 8 χρόνια είχε εισαχθεί στην εντατική θεραπεία που για δικιά μας τύχη βρέθηκε στον δρόμο μας ο κύριος Ηλιάδης», είπε στο MEGA ο πατέρας του Αλέξανδρου.
Η Δήμητρα Ντήλιου είναι ένας ακόμη άνθρωπος που δέχθηκε το δώρο της ζωής. Υπεβλήβη σε μεταμόσχευση πνευμόνων με τον γιατρό από την Πάτρα στο πλάι της.
Μετά τη δίκη ο Ανδρέας Ηλιάδης επέστρεψε στο δεύτερο σπίτι του, στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομειο του Ρίου και στους μικρούς ασθενείς που τον έχουν ανάγκη.