Μαροκινοί-διαρρήκτες-διέφυγαν-μεταξί-Τους-ακινητοποίησαν-ΔΙΑΣ-στη-Λ-Αλεξάνδρας.webp.webp

Σεσημασμένοι Μαροκινοί διαρρήκτες, συνελήφθησαν για ακόμη μια φορά μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας, και αφέθηκαν και πάλι ελεύθεροι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Οι νεαροί δράστες είχαν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, μόλις πριν από δύο μήνες, και αμέσως έπιασαν δουλειά, στο τομέα που ήταν “μέτρ”, τις διαρρήξεις σε σπίτια και επιχειρήσεις. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο vradini.gr, μεσημβρινές ώρες, οι δύο δράστες, 33 και 26 ετών, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών, και βαδίζουν ύποπτα στη Λ. Αλεξάνδρας, και κινήθηκαν προς το μέρος τους, για να τους ελέγξουν. Οι κακοποιοί, στη θέα των αστυνομικών μπήκαν σε ταξί και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι δικυκλιστές της μηχανοκίνητης ομάδας της Άμεσης Δράσης, ακολούθησαν το ταξί και το ακινητοποίησαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 97. Σε δύο σακίδια πλάτης που είχαν στη κατοχή τους, εντόπισαν κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ένα κατσαβίδι, 200 δολάρια Αμερικής, ελληνικό διαβατήριο γυναίκας, κοσμήματα, πένες, και δελτίο ταυτότητας 29χρονης γυναίκας.

Ο επικεφαλής της ομάδας, τηλεφώνησε στη γυναίκα που αντιστοιχούσαν η ταυτότητα και το διαβατήριο, και του είπε πως βρίσκονταν στο Ηράκλειο της Κρήτης, και δεν γνώριζε για την κλοπή. Οι δράστες ομολόγησαν πως λίγο νωρίτερα, είχαν διαρρήξει διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως. Οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων όπου και συνελήφθησαν.

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας, διαπίστωσαν ότι σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, για 10 διαρρήξεις η οποία είχε υποβληθεί στις 25 Μαίου του 2023. Επίσης δικογραφία για διαρρήξει είχε υποβληθεί στις 30 Ιουνίου του 2023 στις δικαστικές αρχές από το Τ.Α Κυψέλης. Οι δύο σεσημασμένοι διαρρήκτες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

vradini.gr



agrinio24.gr