Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Κιρ Στάρμερ στον Λευκό Οίκο.
Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός άφησαν αναπάντητο το ερώτημα, αν θα μπορεί η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, που ήδη της έχουν δώσει, για να πλήττει στόχους βαθιά στην ρωσική επικράτεια.
Ουάσιγκτον και Λονδίνο έχουν ήδη αποφασίσει να επιτρέψουν την χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως Ουάσιγκτον και Λονδίνο έχουν ήδη αποφασίσει να επιτρέψουν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τον ουκρανικό στρατό, αλλά ακόμη δεν θέλουν να το ανακοινώσουν με τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου, από την Μόσχα.
«Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, δεν θα σημαίνει τίποτα λιγότερο από την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών χωρών στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες πολεμούν τη Ρωσία», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Μπάιντεν θέλησε να υποβαθμίσει τις απειλές του Πούτιν, για έναν πιθανό πόλεμο ανάμεσα στην Ρωσία και το ΝΑΤΟ.
«Δεν σκέφτομαι και πολύ τον Πούτιν», σχολίασε ο Τζο Μπάιντεν.
Την σκυτάλη των απειλών από τον Πούτιν, πήρε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, λέγοντας πως η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες όπλων για να ισοπεδώσει το Κίεβο.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε, ξανά, ότι το να μην μπορεί ο ουκρανικός στρατός να χτυπήσει τις ρωσικές βάσεις, από τις οποίες γίνονται οι επιθέσεις, εμποδίζει την αυτοάμυνα της χώρας.
«Ο Πούτιν και οι συνεργοί του πρέπει να νιώσουν όλα τα προβλήματα που φέρνει ο πόλεμος. Αυτό σημαίνει ότι ο πόλεμος πρέπει να γίνει πιο σκληρός για τη Ρωσία», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά του ρωσικού δικτύου «Russia Today»
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά του ρωσικού δικτύου Russia Today, με την κατηγορία πως αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ρωσικής προπαγάνδας και των προσπαθειών της Μόσχας να υπονομεύσει τις χώρες της Δύσης.