Πρόκειται για ερώτηση 11 βουλευτών προς τον κ. Χατζηδάκη, από τον οποίο ζητούν την λήψη επιπλέον μέτρων για την προστασία της Α’ κατοικίας, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στο πεδίο άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής.

Η αντιπολίτευση αναφέρθηκε στην Βουλή σε αυτό το θέμα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρήστος Γιαννούλης έθεσε το ζήτημα χαρακτηρίζοντας «πολιτικά δειλούς» τους βουλευτές της ΝΔ και ότι αποφάσισαν να αντιδράσουν μετά από 5 χρόνια καταλήστεψης της περιουσίας των ανθρώπων από τις τράπεζες και τους servicers.

Σημείωσε επίσης πως οι 158 της ΝΔ έχουν πάθει αφωνία και βρήκαν να επιδείξουν αντανακλαστικά συνείδησης μόνο στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Εκεί ήταν η μεγάλη σας γενναιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Πάρης Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε πως το κόμμα του έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του φαινομένου και προσέθεσε ότι «αν και μετά από αυτή την ερώτηση των 11, η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί, θα διεκδικήσει το μονοπώλιο της αναισθησίας».

Τέλος, ο κ. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, χαρακτήρισε «υποκριτικό» το ενδιαφέρον των βουλευτών γιατί όπως είπε, «αποδέχονται το πλαίσιο που στραγγαλίζει τα ελληνικά νοικοκυριά».

Ο υφ. Οικονομικών, κ. Χρήστος Δήμας, δήλωσε πως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και ότι ο λαός γνωρίζει ποιος είναι πολιτικά δειλός και ποιός όχι.



megatv.com