Νέο επεισόδιο βίας μεταξύ ανηλίκων και μάλιστα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Θύμα ένας 15χρονος μαθητής και θύτες 3 ανήλικοι ηλικίας 14, 15 και 17 ετών.

Ο πατέρας του νεαρού μαθητή περιέγραψε στο MEGA όσα συνέβησαν.

«Αδερφός ενός παιδιού που το παιδί μου τον αποκάλεσε χαζό. Μεταβιβάστηκε κάπως αλλιώς. Τον συναντήσανε κάπου και του είπαν: «Τι είναι αυτά που είπες;». Και ένα παιδί είχε κάποιους άλλους μαζί του και τον στριμώξανε. Τον έβαλαν στη μέση και τον χτύπησαν. Το παιδί μου είπε και ”συγγνώμη”», ανέφερε ο πατέρας του 15χρονου.

Οι ανήλικοι δράστες απείλησαν τον 15χρονο και ο ένας εξ αυτών τον χτύπησε δύο φορές στο πρόσωπο, ενώ άλλος τον έσπρωξε με δύναμη στο στήθος.

«Πήγε στην Αστυνομία πριν τηλεφωνήσει σε εμάς. Φοβήθηκε και πήγε από μόνος του στην Αστυνομία. Διεξάγεται έρευνα. Είναι τώρα στην Αστυνομία η κατάθεση του μικρού και αυτό που έγινε», πρόσθεσε.

Οι αρχές συνέλαβαν τους τρεις δράστες και τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Ερμιόνη: «Έχει μετανιώσει…»

Σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων στην Κασσαβέτεια Μαγνησίας βρίσκεται ο 17χρονος που με φαλτσέτα ξύρισε τον 12χρονο μαθητή σε σχολείο της Ερμιόνης.

Ο πατέρας του, μιλώντας στο MEGA, υποστηρίζει ότι ο γιος του έχει μετανιώσει.

«Το παιδί μου νιώθει μετανιωμένος για την φαλτσέτα και ζητάει συγγνώμη και είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν δέχεται, όμως, τη ληστεία και εμένα με σκοτώνει το ψέμα. Έχω όμως εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Αλεξανδρούπολη: «Αφέθηκαν ελεύθεροι και προκάλεσαν τους γονείς»

Τη Δευτέρα θα βρεθούν ξανά ενώπιον του εισαγγελέα οι δύο νηπιαγωγοί και οι γονείς των δύο πεντάχρονων παιδιών, που σύμφωνα με καταγγελία βίασαν συμμαθητή τους στο νηπιαγωγείο. Ανάμεσα στους γονείς, μάλιστα, υπήρξε και επεισόδιο.

«Χθες το βράδυ κόντεψε να υπάρξει μια συμπλοκή, αν δεν ειδοποιούσαμε την Αστυνομία, δηλαδή ότι οι γονείς των παιδιών, των δραστών- των θυτών θέλανε να προκαλέσουν τους γονείς του θύματος», σημείωσε η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος οικογένειας 5χρονου.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, με το 5χρονο αγόρι να παρακολουθείται από ψυχολόγο.

Στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου η ανήλικη βία

Το πρόβλημα της βίας μεταξύ ανηλίκων είναι πολύ σοβαρό και όσο περνούν οι εβδομάδες επιδεινώνεται και την κυβέρνηση να την προβληματίζει αυτή η κατάσταση.

Το ρεπορτάζ του διευθυντή της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», Γιώργου Μαντέλα αναφέρει ότι στο τραπέζι του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθούν συγκεκριμένα μέτρα και πιο αναλυτικά εξετάζεται η αυστηροποιήση των ποινών.

Οι υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Δικαιοσύνης -σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ- θα επικεντρωθούν στο εξής κρίσιμο σημείο: ποινές υπάρχουν, όμως εφαρμόζονται;

«Πρώτη επιλογή από αύριο θα είναι να τεθούν σε εφαρμογή οι ποινές, ώστε όταν συλλαμβάνονται να μην αφήνονται αμέσως μετά ελεύθεροι», επεσήμανε ο κ. Μαντέλας.

Στο πλαίσιο αυτό η εφημερίδα «Τα Νέα» κάνει μία σημαντική αποκάλυψη: έρευνα έδειξε ότι 4 γονείς κάθε μέρα οδηγούνται στον εισαγγελέα για παραμέληση ανηλίκου.



megatv.com