Παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής οικογένειας. Το σπυρωτό ρύζι σερβίρεται και με μια κουταλιά γιαούρτι για τους καλοφαγάδες!
Υλικά
- 1 κοτόπουλο μέτριο σε μερίδες ή κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει καλά
- Προσθέτετε κρεμμύδι και σκόρδα ψιλοκομμένα και αφήνετε να γυαλίσουν για 2-3 λεπτά
- Ρίχνετε το λευκό κρασί, αφήστε να πάρει αρώματα, χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και δύο ποτηράκια ζεστό νερό
- Κλείστε το σκεύος και σιγοβράστε για μισή ώρα
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο με τα υγρά του σε πυρέξ, προσθέστε το ρύζι
- Συμπληρώστε με ζεστό νερό, να σκεπάζει ελάχιστα το ρύζι και απλώστε παντού το βούτυρο
- Ψήστε σε 200 βαθμούς για 30 λεπτά -Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί, στην πορεία (όπως στο ριζότο)
- Ετοιμο! Σερβίρετε ζεστό, με γιαούρτι