Υλικά
Λευκή σοκολάτα 500 γρ
Κρέμα γάλακτος 700 γρ
Γάλα 12 κουταλιές σούπας (ζεστό)
Φύλλα ζελατίνης 3
Φράουλες 1/2 κιλό
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φράουλες, τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τις κόβουμε σε κομματάκια. Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το γάλα και αραιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε την ζελατίνη στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε την σαντιγί σιγά σιγά και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε αργά. Προσθέτουμε τα κομματάκια από τις φράουλες.
Αδειάζουμε την μους σε ποτήρια ή σε μικρά μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Αν θέλουμε μπορούμε να τοποθετήσουμε και πάνω από την μους φράουλες για ντεκόρ.