Υλικά:

1 πακέτο τορτελίνια
250γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
2κ.σ. γιαούρτι
½ κ.τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 αυγό
2κ.σ. ελαιόλαδο
μαϊντανός, για πασπάλισμα
½ κ.γλ. σκόρδο, σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1. Σοτάρετε το μπέικον στις δύο κουταλιές λάδι στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την μισή ποσότητα από το κεφαλοτύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Χτυπήστε το αυγό και προσθέστε το στο μπολ με το γιαούρτι.
2. Προσθέστε και το μπέικον και ανακατέψτε καλά.
3. Βράστε σε κατσαρόλα με νερό τα τορτελίνια. Αφού βράσουν, σουρώστε τα και κρατήστε το νερό τους. Ξαναβάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά και προσθέστε το μείγμα γιαουρτιού.
4. Ανακατέψτε και προσέξτε αν χρειάζεται να προσθέσετε νεράκι από τα μακαρόνια, για να μην γίνει πολύ πηχτή η σάλτσα.
5. Αφήστε το να βράσει για περίπου 7 λεπτά, προσέχοντας να μένει λίγο ζουμάκι.
6. Αποσύρετε από την φωτιά, σερβίρετε σε πιάτο και πασπαλίστε με μαϊντανό και με κεφαλοτύρι τριμμένο.

vita.gr



agrinio24.gr