H Land Rover παρουσίασε το Defender το 1983 ως ένα ιδιαιτέρως δυνατό και αξιόπιστο 4×4 που κυριάρχησε σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Το αγάπησαν στρατοί και αστυνομίες και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετατράπηκε σε στολίδι της κατηγορίας των off-road, ως καλύτερη εναλλακτική ακόμα και του Jeep.

Μέχρι που ήρθε η αλλαγή νομοθεσίας στις ΗΠΑ να βάλει τέλος στην κυκλοφορία του!

Ήταν το 1997 όταν η Land Rover ανακοίνωσε πως θα σταματούσε να εξάγει το εμβληματικό βρετανικό τζιπ στην Αμερική και για να τιμήσει τη μακρόχρονη παρουσία του στις ΗΠΑ, έφτιαξε 300 αριθμημένα κομμάτια του επετειακού Limited Edition North American Specification (NAS) Defender 90.

Η Αμερική ζητούσε πλέον άλλα συστήματα παθητικής ασφάλειας και οι Βρετανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να τα συμπεριλάβουν. Το Defender σταμάτησε πράγματι να πωλείται στις ΗΠΑ από το 1997, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο η παραγωγή του έληξε μόλις το 2016.

Το συγκεκριμένο μάλιστα, που βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Gooding & Company της Αριζόνα, είναι το απολύτως τελευταίο, το Νο 300!

Και καθώς ήταν επετειακή η έκδοση, είχε σημαντικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, αλλά και πολύ πιο πλούσιο εσωτερικό.

Το γεγονός ότι αγοράζεις ένα αυθεντικό κομμάτι αυτοκινητιστικής ιστορίας έχει πείσει την Gooding & Co ότι το τζιπ θα πιάσει τα 200.000-250.000 δολάρια…

newsbeast.gr




Πηγή