Υλικά:

4 μπακαλιάροι, περίπου 300γρ.
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
20 σταφίδες, μαύρες
1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
1κ.σ. χυμός λεμονιού
100ml ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, πιπέρι

Για τον ζωμό:

40ml χυμό λεμονιού
400ml ελαιόλαδο
200ml ζωμός ψαριού
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1.Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σέλινο, τα συκωτάκια, αφού τα ψιλοκόψετε και τις σταφίδες.
2.Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε χυμό λεμονιού.
3.Σκίζετε στην μέση κάθε μπακαλιάρο, ξεκινώντας από το κεφάλι έως την ουρά, χωρίς να χωρίσετε τα φιλέτα από το κεφάλι και την ουρά.
4.Αφαιρέστε με προσοχή το κεντρικό κόκαλο και ξεπλύνετε καλά το ψάρι. Επαναλάβετε την διαδικασία για κάθε ψάρι.
5.Ανακατέψτε για το ζωμό όλα τα υλικά του μαζί και ρίξτε το μείγμα σας σε ένα ταψί. Τοποθετείστε στο ταψί τα ψάρια και αλατίζετε ελαφρά.
6.Ρίξτε από πάνω την γέμιση μέσα στην σχισμή. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά.

vita.gr



agrinio24.gr