Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 4-6 / Προετοιμασία: 20′ / Χρόνος: 40΄

Ταιριάζει με μια ξηρή μυζήθρα τριμμένη, με ένα πικάντικο κεφαλοτύρι ή και με μια μαλακή φέτα.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 6-8 κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 γρ. φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. χυλοπίτες

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 1/2-1 λεπτό ακόμα.

Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε 300 ml νερό και ανακατεύουμε. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τις χυλοπίτες λίγο λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε να ρουφήξουν λίγο τη σάλτσα και σερβίρουμε.

kathimerini.gr



agrinio24.gr