Γιουβαρλάκια κοκκινιστά και αφράτα, με δεμένη σάλτσα ντομάτας. Μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή με μικρασιατικές καταβολές.
Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε συνδυάσει τα γιουβαρλάκια, με το χειμώνα, όμως αυτή η κοκκινιστή εκδοχή τους, θα σας κάνει με την πλούσια γεύση τους, να επανεκτιμήσετε το «ταπεινό» αυτό πιάτο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα παραδοσιακά καλοκαιρινά γιουβαρλάκια:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή πολύ ψιλοκομμένο)
1 καρότο ψιλοτριμμένο
¼ φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σάλτσα ντομάτας
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς
2 φλ. τριμμένη ντομάτα
2 φλ. νερό
αλάτι
πιπέρι
κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό
Πηγή: pontosnews, dogma.gr