Υλικά
600 γρ. baby πατάτες, κομμένες στη μέση
2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
2 κ. γλ. μουστάρδα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Ζεστάνετε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να βράσει. Προσθέστε τις πατάτες και βράστε για περίπου 8 με 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώστε το νερό και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν εντελώς βάζοντάς τες στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ προσθέστε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε στις πατάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σχοινόπρασο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά καλά ώστε το γιαούρτι, οι πατάτες και τα μυρωδικά να ενωθούν καλά.
Σερβίρετε κρύα.
Το άρθρο Υγιεινή πατατοσαλάτα εμφανίστηκε πρώτα στο Pressworld.