Την προσφορά πτήσεων με ζωντανή μουσική, έχοντας ως στόχο να προσελκύσει νέα πελατεία, δοκιμάζει η εθνική αεροπορική εταιρεία της Ινδονησίας, Garuda.

Σε ορισμένες αεροπορικές συνδέσεις οι επιβάτες θα μπορούν να παρακολουθούν συναυλίες ενώ βρίσκονται σε ύψος 10.000 μέτρων, μια πρωτοβουλία που απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά, «η οποία θέλει μια διαφορετική εμπειρία εν πτήσει», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ιχσάν Ρόζαν.

Η εταιρεία διοργάνωσε την πρώτη της «συναυλία στον αέρα» χθες, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με δύο μουσικούς σε πτήση της από την πρωτεύουσα Τζακάρτα προς το γνωστό τουριστικό νησί Μπαλί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συναυλίες προβλέπεται ότι θα διαρκούν 10 με 15 λεπτά και ότι θα συμβάλλουν στην ανάδειξη νέων ταλέντων, εξήγησε ο αξιωματούχος της Garuda.

Ωστόσο, αν κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν αξέχαστη εμπειρία την καινοτομία αυτή, άλλοι μπορεί να την αντιμετωπίσουν με επιφυλακτικότητα.

Το 2017, η διοργάνωση από την αμερικανική αεροπορική εταιρεία Southwest συναυλιών εν πτήσει είχαν προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς ορισμένοι επιβάτες έλεγαν ότι θα προτιμούσαν να μην ενοχλούνται κατά τη διάρκεια της πτήσης και να επωφεληθούν από τον χρόνο αυτόν που έχουν για να κοιμηθούν ή να διαβάσουν.

Η Ινδονησία, η οποία αποτελείται από περίπου 17.000 νησιά, είναι μια από τις αεροπορικές αγορές που γνωρίζουν ταχεία ανάπτυξη. Ωστόσο, μετά τη συντριβή αεροπλάνου της εταιρίας Lion Air, τον Οκτώβριο, με 189 νεκρούς, αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για την ασφάλειά της.

Η Garuda διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα μέτρα πρόληψης για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος από τις συναυλίες αυτές και ότι έχει εκπαιδεύσει τα πληρώματά της. «Στην περίπτωση αναταράξεων, ο τραγουδιστής θα καλείται να καθίσει», διευκρίνισε ο Ρόζαν.

Οι φωτογραφίες είναι από τον λογαριασμό στο Twitter της Garuda

newsbeast.grΠηγή