Υλικά

1 ποτήρι νερό, χλιαρό
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο τεμαχισμένο
150γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ξερός, ψιλοκομμένος
1 κρόκος αυγού, τεμαχισμένος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

1.Βάλτε σε ένα μπολ το νερό μαζί με την μαγιά και την ζάχαρη για να λιώσουν. Καθαρίστε το κρεμμύδι και βάλτε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί, το πιπέρι και την πάπρικα. Δουλέψτε καλά τα υλικά σας στο μπλέντερ.
2.Κοσκινίστε το αλεύρι σε μπολ, προσθέστε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, τα υλικά του μπλέντερ και την διαλυμένη μαγιά. Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί.
3.Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια μας και είναι μαλακή. Πλάστε στρογγυλά μικρά ψωμάκια και τοποθετήστε τα σε ταψί, αφού του βάλετε αντικολλητική λαδόκολλα.
4.Αλείψτε τα με τον κρόκο του αυγού, αφού τον χτυπήσετε με σύρμα και τον αραιώσετε με λίγο νεράκι.
5.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

vita.gr







agrinio24.gr