Υλικά:

500 γρ. χυλοπίτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

30 γρ βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο

250 γρ φρέσκα μανιτάρια

Αλάτι και πιπέρι

1 κ.σ. θυμάρι

1/3 φλ. λευκό κρασί

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 φλ. τριμμένο πεκορίνο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις βράζουμε για 7 περίπου λεπτά.

Στο μεταξύ κόβουμε τα μανιτάρια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρωματίζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο με μια σκελίδα σκόρδο, σοτάροντας την για ένα περίπου λεπτό.

Αφαιρούμε την σκελίδα από το σκεύος και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι- πιπέρι και θυμάρι και τα σοτάρουμε για 5-7 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις χυλοπίτες στα μανιτάρια, παίρνοντας τες μέσα από την κατσαρόλα κουταλιά κουταλιά μαζί με το νερό τους.

Προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, χαμηλώνουμε την φωτιά κι ανακατεύουμε τις χυλοπίτες για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε την φωτιά πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κι ανακατεύουμε ξανά.

Σερβίρουμε με έξτρα τυρί και φρεσκοτρμμένο πιπέρι.



agrinio24.gr