Υπάρχουν εκείνες οι φορές που δουλεύουμε έξω με το laptop μας και δεν έχουμε πρόσβαση σε πρίζα, κάτι που κάνει αναγκαία τη μεγιστοποίηση του χρόνου ζωής της μπαταρίας.

Η διάρκεια της οποίας ποικίλει φυσικά από συσκευή σε συσκευή, εξαρτάται όμως αναγκαστικά από τη χρήση που κάνουμε. Η άβολη αλήθεια είναι όμως πως δεν διαρκεί συνήθως όσο θα θέλαμε και πολλοί είναι οι παράγοντες που επιδρούν εδώ, με κάποιους προφανείς, όπως ο αριθμός των εφαρμογών που τρέχουμε, και άλλους λιγότερο πρόδηλους, όπως η θερμοκρασία του χώρου που δουλεύουμε.

Για να δούμε λοιπόν δυο απλές συμβουλές για εξοικονόμηση χρόνου ζωής της μπαταρίας, όπως μας τις δίνει η γνωστή ιστοσελίδα τεχνολογίας PC Mag.

Άλλαξε τις ρυθμίσεις της μπαταρίας

Τα Windows 10 έχουν μια νέα λειτουργία που ομαδοποιεί όλες αυτές τις ρυθμίσεις που επηρεάζουν την κατανάλωση της μπαταρίας (battery performance slider). Η επιλογή που χρειαζόμαστε εδώ δεν είναι η Best Performance ή η Better Performance, ούτε καν η Better Battery (αυτή που προτείνεται δηλαδή από τους περισσότερους κατασκευαστές), αλλά η Battery Saver, η οποία εμφανίζεται εξάλλου μόνο όταν το laptop δουλεύει εκτός πρίζας.

Αυτή η επιλογή θα ρίξει τη φωτεινότητα της οθόνης κατά 30%, θα αναστείλει τις ενημερώσεις των Windows και θα κλείσει ουσιαστικά όλες αυτές τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο.

Απλοποίησε τον τρόπο δουλειάς σου

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως δεν χρειάζεσαι ανοιχτές όλες αυτές τις εφαρμογές όταν έχεις την κατανάλωση ενέργειας κατά νου. Άνοιξε μόνο όσες είναι απολύτως απαραίτητες για τη δουλειά που κάνεις, ιδανικά μία εφαρμογή τη φορά, και θα δεις μεγάλη διαφορά στον χρόνο ζωής της μπαταρίας, υποδεικνύει πάντα το PC Mag.

Αν μάλιστα δεν χρειάζεσαι καν το ίντερνετ, επειδή γράφεις για παράδειγμα ένα κείμενο στο Word, ενεργοποίησε το Airplane mode και δες την κατανάλωση της μπαταρίας να ελαχιστοποιείται…

newsbeast.grΠηγή