Υλικά για 4 άτομα

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. πάπρικα

Χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ξηρό λευκό κρασί

Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώστε το 1 κ.σ. βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο, τις γαρίδες και την πάπρικα και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, δηλαδή για 3′.

Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το κρασί και τον μαϊντανό.

Πηγή