Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Γκουσγκούνης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών άφησε την Παρασκεύη το Θριάσιο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς στο Θριάσιο νοσοκομείο ο Κώστας Γκουσγκούνης.

Στο πλευρό του ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια Δημήτρης και Κώστας. Σήμερα έγινε στην Αρτέμιδα η κηδεία του.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης κατάφερε να γίνει ο μύθος των ερωτικών ταινιών για μια εικοσαετία σχεδόν (1965-1984), βάζοντας τη δική του σφραγίδα στη βιομηχανία αυτή.

Ωστόσο, ίσως πολλοί να μη γνωρίζουν πως ο ηθοποιός δεν έπαιξε μόνο σε ερωτικές ταινίες. Ειδικότερα έπαιξε στα έξι πρώτα επεισόδια της τηλεοπτικής μεταφοράς του καζαντζακικού «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», στο ρόλο του Σεΐζη!

Ποιος ήταν Κώστας Γκουσγκούνης

Ο Κώστας Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα το Μάρτιο του 1931. Ηθοποιός και φωτογράφος, έγινε γνωστός κυρίως για τις ταινίες με ερωτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο, στις οποίες πρωταγωνίστησε μεταξύ 1965 και 1984. Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας κοντά στον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη και στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, όπου αργότερα άνοιξε φωτογραφείο στο Χολαργό. Εκεί έγινε γνωστός όχι μόνο για τις συμμετοχές του σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, αλλά και για τις ατάκες του σε αυτές.

Αρχικά έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου, ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (Η Αγνή του λιμανιού, Η θεία από το Σικάγο, Ο λεφτάς, Μια ζωή την έχουμε) και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές αλλά και αστυνομικές ταινίες από το 1965 μέχρι το 1984 με γνωστότερες τις: «Ήταν Άξιος», «Ηδονοβλεψίας», «Σεξ…13 Μποφώρ» και άλλες.

Έχει επίσης παίξει σε θεατρικό έργο, αλλά και στην τηλεόραση. Το 2010, σε ηλικία 79 ετών, έγινε ξανά πρωταγωνιστής σε ερωτική ταινία. Ο λόγος για το «Show Bitch» του Νίκου Ζερβού, με συμπρωταγωνιστές του Νάσο Παππά, Γιώργο Γιαννόπουλο, Άννα Ρεζάν, Ελισάβετ Καζοπούλου, Μαρίτα Ρίτζη, Τζώννυ Βαβούρα.


Πηγή