Η επιλογή της νέας CEO για το Twitter από τον Έλον Μασκ μπορεί να φέρει χαρμόσυνα νέα όχι μόνο για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και για την έτερη μεγάλη επιχείρηση που διευθύνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Πολύ απλά επειδή η νέα αυτή εξέλιξη αναμένεται με μειώσει σημαντικά την μεγάλη απόσπαση της προσοχής του δισεκατομμυριούχου και να του επιτρέψει να επικεντρωθεί περισσότερο στην Tesla, η οποία δίνει μάχη με την πτώση της ζήτησης για τα ηλεκτρικά της οχήματα, όπως εκτίμησαν αναλυτές.

Η μετοχή της πολυτιμότερης βιομηχανίας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, η οποία σημείωσε κέρδη 40% φέτος, κατέγραψε άνοδο σχεδόν 3% την Παρασκευή. Η μετοχή είχε τη χειρότερη χρονιά πέρσι, χάνοντας το 65% της αξίας της, εν μέσω της πολυσυζητημένης προσφοράς του Mασκ για την απόκτηση του Twitter.

Από τότε που ο αμερικανός μεγιστάνας αγόρασε το Twitter σε μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι επενδυτές της Tesla άρχισαν να ανησυχούν ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να δώσει την πλήρη προσοχή του στην εταιρεία, η οποία βιώνει έναν πρωτοφανή «πόλεμο τιμών» όντας αντιμέτωπη με πρωτοεμφανιζόμενες αλλά και με παλαιές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του Μασκ την Πέμπτη βρήκε νέο CEO για το Twitter, χωρίς να κατονομάσει το πρόσωπο, και πρόσθεσε ότι παραιτείται για να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρεία.

Όλα δείχνουν όμως ότι οι συζητήσεις του Έλον Μασκ για ανάληψη της διεύθυνσης της Twitter φέρεται να έγιναν με την επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης της NBCUniversal, Λίντα Γιακαρίνο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Γιακαρίνο βρίσκεται στην NBCUniversal από το 2011 και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην έναρξη της πλατφόρμας ροής με διαφημιστική υποστήριξη από το Peacock.

Από την πλευρά του, ο Έλον Μασκ δήλωσε μέσω twitter ότι μετά την αποχώρησή του από τη θέση του CEO θα αναλάβει εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας καθώς και επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας, επιβλέποντας τις λειτουργίες προϊόντων, λογισμικού και συστημάτων.

«Γιορτή» για τους επενδυτές της Tesla

«Οι επενδυτές της Tesla είναι πιθανό να γιορτάσουν και αυτή την κίνηση, με την πολύ πρακτική προσέγγιση του Μασκ στο Twitter, καθώς κυριαρχούσαν οι ανησυχίες ότι είχε αποσπάσει την προσοχή του από τον γίγαντα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε η αναλύτρια της Hargreaves Lansdown, Sophie Lund-Yates.

Αν και στο Twitter, ο Μασκ έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου του από την περίοδο της εξαγοράς, εξακολουθεί να διαχειρίζεται ενεργά πολλές άλλες επιχειρήσεις όπως η SpaceX και η Neuralink. Ο Μασκ δημιούργησε πρόσφατα μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται TruthGPT για να ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI και το Bard της Alphabet.

Η εμπλοκή του Μασκ με το Twitter ήταν αρκετά χαοτική. Κατάργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας στην εταιρεία, απέλυσε την κορυφαία εκτελεστική ομάδα της, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της, και έχει κάνει πολλές αλλαγές στις πολιτικές και τη στρατηγική του μέσου, ώστε να βασίζεται λιγότερο στις διαφημίσεις και περισσότερο στα χρήματα των συνδρομών.

Πηγή: OT.gr


Πηγή