Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Αιχμή της συζήτησης, η αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Σκοπός δεν είναι μόνο να μιλάμε για μείωση του πληθωρισμού κύριε υπουργέ, αλλά για μείωση τιμών πια προς όφελος του καταναλωτή, ειδικά στα τρόφιμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο υπουργό, ανακοίνωσε πως παρατείνονται μέχρι το τέλος του έτους τα έκτακτα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Πρόκειται για:

-«Καλάθι του νοικοκυριού»,
-Πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους,
-Πλαφόν κέρδους 7% στα βρεφικά γάλατα.

Περισσότερους και πιο εντατικούς ελέγχους προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοινώνοντας παράλληλα την ενίσχυση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς με 30 στελέχη έως και τις 30 Ιουνίου.

Ο Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Ο κύριος Μητσοτάκης, παρόλο που έχει 3 δις υπερπλεόνασμα αντί για το στόχο των 800 εκατομμυρίων, έδωσε εντολή στον κύριο Θεοδωρικάκο να προχωρήσει στα βήματα του κύριου Σκρέκα. Δεν καταπολεμά την ακρίβεια. Την οργανώνει και την αξιοποιεί».

«Πρεμιέρα» της εξαήμερης εργασίας από 1η Ιουλίου

Τέλος εποχής σηματοδοτεί η τελευταία ημέρα του μήνα, καθώς από την 1η Ιουλίου εφαρμόζεται η εξαήμερη εργασία. Αφορά σε:

-Δημόσιο,
-ΔΕΚΟ,
-Τράπεζες,
-Ιδιωτικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.

Η αποζημίωση της εξαήμερης εργασίας

Η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 8 ώρες ενώ θα αμείβονται επιπλέον για την έκτη ημέρα µε το 40% του ημερομισθίου και το 115% αν είναι αργία, ενώ θα δικαιούνται επιπλέον ένα ρεπό εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι εργοδότες προκειμένου να κάνουν χρήση της έκτης μέρας της εβδομάδας πρέπει να δηλώσουν στην ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων.megatv.com