Η τέταρτη αυτή κατά σειρά δικογραφία στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003, περί «ποινικής ευθύνης των υπουργών» κι έχει να κάνει με την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος. Πρόκειται για συμπληρωματική μήνυση που συνυπογράφεται από συνολικά 170 άτομα.

Η συγκεκριμένη ποινική δικογραφία αφορά: τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρώην υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γεώργιο Γεραπετρίτη, το πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, το πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την χρονική περίοδο 2021 – 2023, Χρήστο Στυλιανίδη, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γεώργιο Φλωρίδη, τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον πρώην υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη και την πρώην υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Υπενθυμίζεται πως για να κινηθεί περαιτέρω η διαδικασία στη Βουλή θα πρέπει να κατατεθεί και να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, πρόταση υπογεγραμμένη από 30 βουλευτές.megatv.com