Πεντανόστιμη ντοματόσουπα με κεφτεδάκια για τις φθινοπωρινές βραδιές.

Υλικά:

Για τη σούπα:

1 1/2 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1/2 κουτ. της σούπας νιφάδες τσίλι

100 γρ. κουσκούς

500 ml ζωμός λαχανικών

2 x 400 γρ. συσκευασμένες ντομάτες

150 γρ. σπανάκι

1/2 ματσάκι βασιλικό

Tριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Για τα κεφτεδάκια:

500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς

4 κουτ. της σούπας βρώμη, λιωμένη

3 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο

1/2 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο

2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη

2 κουτ. της σούπας φρέσκος άνηθος

Εκτέλεση:

Αρχικά, ετοιμάζεις τα κεφτεδάκια.  Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά (φυσικά, έχεις ξεπαγώσει σωστά τον κιμά), εκτός από το σκόρδο και το γιαούρτι.

Φοράς, τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, με ομοιόμορφο σχήμα. Μόλις τα ζυμώσεις, τα τοποθετείς σε ένα ταψί με ελαφρά ραντισμένη λαδόκολλα. Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Παράλληλα, ετοιμάζεις τη σούπα σου. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 7 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτεις τις ντομάτες, το κουσκούς και το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζεις για 20 λεπτά ανακατεύοντας στην αρχή.

Προσθέτεις τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις το σπανάκι και σιγοβράζεις για 5 λεπτά.

Μοιράζεις σε μπολάκια με τριμμένη παρμεζάνα.



Πηγή