Όλες οι γυναίκες ονειρευόμαστε λαμπερά, όμορφα, και υγιή μαλλιά. Ωστόσο χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα και προστασία. Αν τα μαλλιά μας σπάνε εύκολα, αν φαίνεται ότι δε μακραίνουν με τίποτα, αν η ψαλίδα είναι μόνιμο φαινόμενο ή αν ο όγκος τους μειώνεται αισθητά, τότε είναι σαφώς ταλαιπωρημένα. Αλλο… εξίσου δυσάρεστο είναι ότι φριζάρουν, είναι άγρια και δεν πειθαρχούν παρά μόνο με το θερμό στάιλινγκ. Τι μπορούμε να κάνουμε; Όσον αφορά την ψαλίδα και το σπάσιμο, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ωστόσο μπορούμε να τα αποτρέψουμε και να μεταμορφώσουμε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά μας με αυτές τις 3 συμβουλές που ίσως να μη φανταζόμασταν πόσο σημαντικά αποτελέσματα θα έχουν.

#1 Leave in conditioner μετά το σκούπισμα των μαλλιών

Ή αλλιώς μία μαλακτική, θρεπτική κρέμα που δεν ξεπλένεται. Ένα τέτοιο προϊόν ή ένα σέρουμ είναι σημαντική βοήθεια για την υγεία της τρίχας και ταυτόχρονα αποτρέπει το φριζάρισμα. Ετσι μετά το λούσιμο και το σκούπισμα, καλό είναι να απλώνουμε ομοιόμορφα στα μαλλιά μας μία τέτοια σύνθεση, η οποία πολλές φορές λειτουργεί και θερμοπροστατευτικά. Δηλαδή θωρακίζει την τρίχα με ένα μονωτικό φιλμ ενάντια στην ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσουν τα εργαλεία του θερμού στάιλινγκ.

#2 Mασάζ στο τριχωτό και τα μαλλιά με έλαια

Μία φορά τη βδομάδα ή στις 15 μέρες είναι ο καλύτερος τρόπος για να σφραγίσουμε υγρασία και θρεπτικά συστατικά στα λέπια της τρίχας, προκειμένου να γίνει λεία, λαμπερή και ελαστική. Επίσης, είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να τονώσουμε το τριχωτό, να διεγείρουμε την μικροκυκλοφορία και να μειώσουμε την εποχική τριχόπτωση ή την ξηροδερμία. Τα καλύτερα έλαια γι’ αυτόν τον σκοπό είναι το δεντρολίβανο, το αργκάν, το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο και το σησαμέλαιο, είτε μόνα τους είτε σε ποικίλους συνδυασμούς.

#3 Καθαρίζουμε τη χτένα ή τη βούρτσα μας

Μόλις λουστήκαμε και σκουπίσαμε τα μαλλιά μας. Ωρα να τα χτενίσουμε. Πριν πιάσουμε τη βούρτσα, ας αναρωτηθούμε: πότε την καθαρίσαμε τελευταία φορά; Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η βούρτσα είναι εστία βακτηριδίων εξαιτίας της σκόνης, του σμήγματος και των υπολειμμάτων styling. Επιπλέον, μπορεί να ευθύνεται και για τη θαμπή όψη των μαλλιών μας. Γι’ αυτό πρέπει να καθαρίζουμε τακτικά τα σύνεργα του θερμού στάιλινγκ και κυρίως βούρτσες και χτένες. Χρησιμοποιούμε ένα μείγμα από σόδα και νερό, ένας συνδυασμός που καθαρίζει και απολυμαίνει στην εντέλεια.

vita.grΠηγή