Προετοιμασία: 10΄

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 1½ κούπα γάλα φρέσκο
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • φλούδα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη φλούδα του πορτοκαλιού και την κανέλα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε μερικές φορές όσο ζεσταίνεται το μείγμα.

Μόλις σχηματιστούν οι πρώτες φουσκάλες (προτού αρχίσει να κοχλάζει), αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα και το ξυλάκι κανέλας.

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μοιράζουμε σε δύο κούπες και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

kathimerini.gr







agrinio24.gr