Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Λιθουανίας, σε δηλώσεις που παραχώρησε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη φιλική ισοπαλία με τη “γαλανόλευκη”, ήταν εντυπωσιασμένος από την εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και την χαρακτήρισε άτυχη για τη μη επίτευξη ενός γκολ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Εντγκάρας Γιανκάουσκας:

Για το παιχνίδι: «Μπορώ να πω ειλικρινά πως εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα της Ελλάδα. Ήταν μια πολύ γρήγορη ομάδα, άλλαζαν γρήγορα θέσεις στο γήπεδο και άλλαζαν γρήγορα την μπάλα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Είμαι ευχαριστημένος για την εικόνα που είχαμε στο παιχνίδι μας. Έπρεπε να τρέξουμε πολύ, να καλύψουμε χώρους και να μπλοκάρουμε σουτ. Παίξαμε σε ένα πανέμορφο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και ειδικά τον Τάκη Φύσσα, τον οποίο χάρηκα που είδα».

Για το κατά πόσο ήταν έκπληξη η εικόνα της Εθνικής: «Δεν πρόκειται για έκπληξη. Είχαμε δει την Ελλάδα και την ξέραμε, όμως είναι διαφορετική η αίσθηση να βλέπεις μια ομάδα στο βίντεο και στον αγωνιστικό χώρο. Η Ελλάδα ήταν πολύ καλή αλλά της έλειψε ένα γκολ. Ήταν άτυχη. Όσον αφορά την ομάδα μου είμαι ευχαριστημένος που παίξαμε καλή άμυνα με πάθος».

Για τον όμιλο της Λιθουανίας στα προκριματικά του Euro: «Δεν ξέρω τι θα γίνει στον όμιλο μας αλλά είναι δύσκολος. Έχει Σερβία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο. Είναι δυνατές ομάδες. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Ο στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».//


ertsports.gr