Πίσω στο χρόνο, τα γκρίζα μαλλιά συσχετίζονταν με την σοφία και την γνώση. Σε πολλά μέρη, εξακολουθεί να ισχύει, για τους άνδρες τουλάχιστον.

Αλλά η κοινωνία μας φαίνεται πως παραμένει οπισθοδρομική στο θέμα της δυσικής διαδικασίας γήρανσης των γυναικών, με τις τελευταίες να καταφεύγουν στις βαφές μαλλιών μόλις δουν την πρώτη γκρίζα τρίχα.

Ωστόσο, οι εποχές αλλάζουν. «Σκεφτείτε τις ώρες και τα χρήματα που σπαταλάτε στα κομμωτήρια αποδεχόμενες το ‘ταμπού’ που περιβάλλει κάτι απόλυτα φυσιολογικό και φυσικό. Γιατί πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα; , αναρωτιέται η 26χρονη Μάρθα Τρούσλοου Σμιθ που αποφάσισε να δημιουργήσει μαι σελίδα στο Instagram, με το όνομα gromble ως ένα μέρος στήριξης και θετικότητας για εκείνες τις γυναίκες που επιλέγουν να πουν όχι στη βαφή μαλλιών.

«Ο βασικός λόγος που ξεκίνησα το Gromble ήταν για να αρχίσω έναν διαφορετικό διάλογο γύρω από τα γκρίζα μαλλιά στις γυναίκες και να βρω την απάντηση σε κάποιες από τις δικές μου απορίες: ‘Είναι αλήθεια πως τα γκρίζα μαλλιά με κάνουν άσχημη, με δείχνουν μεγάλη με αποτέλεσμα να μην είμαι και τόσο καλή;’» δήλωσε η Μάρθα στο Bored Panda. «Είμαι μόλις 26 χρονών κι αν αυτό είναι αλήθεια, πώς θα νιώθω και τι θα πιστεύω για τον εαυτό μου όταν θα είμαι 40, 50 ή 60; Θέλω να αμφισβητήσω τον τρόπο που σκεφτόμαστε γι’ αυτό που θεωρούμε ‘όμορφο’ και να τονίσουμε πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα για να περνάμε τον χρόνο μας την ενέργεια και τους πόρους μας από το να προσπαθούμε να ευθυγραμμιζόμαστε με αυτά που θεωρούν οι άλλοι όμορφα».

Χάρη στην βοήθεια διασημοτήτων, όπως η Lady Gaga που προμοτάρει τα ασημένια / πλατινέ μαλλιά, το να έχει κανείς γκρίζα μαλλιά είναι πλέον μόδα, αν και η Μάρθα παραμένει λίγο σκεπτική γι’ αυτό. «Το θέμα με την ασημένια βαφή μαλλιών είναι πως είναι ακριβώς αυτό. Μια βαφή» είπε.

Στον συγκεκριμένο λογαριασμό στο Instagram, μπορεί να δει κανείς φωτογραφίες γυναικών που τόλμησαν να μην βάψουν ξανά τα μαλλιά τους, και δείχνουν εκπληκτικές ενώ οι ιστορίες τους εμπνέουν ακόμη περισσότερο για όσους θέλουν να το τολμήσουν.

iefimerida.grΠηγή