Στον αέρα φαίνεται πως βρίσκεται η προμήθεια γυαλιών οράσεων με voucher. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για να αποζημιωθούν χιλιάδες ασφαλισμένοι, οι οποίοι προμηθεύτηκαν γυαλιά οράσεως χωρίς «κουπόνι».

Το υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ φαίνεται πως καταλήγουν σε αυτή την κίνηση έπειτα από τη σθεναρή άρνηση των οπτικών να δεχτούν τα voucher ως μέσου πληρωμής για την προμήθεια οπτικών ειδών.

Το όλο πρόβλημα ανέσκηψε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τέθηκε σε ισχύ ο σχετικός νόμος. Ο νόμος είχε ψηφιστεί τρεις μήνες νωρίτερα. Προέβλεπε πως οι ασφαλισμένοι θα λάμβαναν από τους οφθαλμιάτρους ηλεκτρονική συνταγή για τα γυαλιά οράσεως και ταυτοχρόνως βεβαίωση πληρωμής (voucher).

Την βεβαίωση αυτή έπρεπε να προσκομίζουν οι ασφαλισμένοι στα καταστήματα οπτικών, για να προμηθευτούν τα γυαλιά.

Ωστόσο η καθιέρωση του συγκεκριμένου τρόπου πληρωμής έγινε από το υπουργείο χωρίς να προηγηθεί συμφωνία με τους οπτικούς και τους οπτομέτρες. Το επακόλουθο ήταν οι επαγγελματίες να αρνηθούν κατηγορηματικά να την εφαρμόσουν.

Ο ΕΟΠΥΥ έδωσε παράταση τριών μηνών για να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά και αυτή παρήλθε χωρίς να βρεθεί λύση.

Στο μεσοδιάστημα, οι ασφαλισμένοι προμηθεύονταν τα γυαλιά οράσεως με τον παλιό τρόπο. Έτσι, τα πλήρωναν από την τσέπη τους και κατέθεταν τα παραστατικά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, αιτούμενοι να αποζημιωθούν.

Το αίτημά τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να ικανοποιηθεί, με τη νομοθετική ρύθμιση που θα εγκρίνει την αποζημίωσή τους με τον παλαιό τρόπο.Πηγή