Σύμφωνα με την ετήσια λίστα των Best European Destinations και μετά από ψηφοφορία χιλιάδων αναγνωστών της καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη για το 2019 αναδείχθηκε η Βουδαπέστη.

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών που επιλέγουν μέρη στην Ευρώπη για την επόμενη απόδρασή τους, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους.

Το «μικρό Παρίσι» στην καρδιά της Ευρώπης, όπως είναι γνωστή η Βουδαπέστη, εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη, με την εντυπωσιακή αρτ νουβό αρχιτεκτονική και την πλούσια φυσική ομορφιά που την χαρακτηρίζει.

Η Αρτ Νουβό αρχιτεκτονική έκανε την εμφάνισή της στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα και μέχρι σήμερα η πόλη παραμένει ένα από τα καλύτερα μέρη για να θαυμάσει κάποιος τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική.

Καμπύλες φόρμες και σχήματα εμπνευσμένα από την δομή της φύσης και κυρίως τις γραμμές των λουλουδιών και των φυτών γενικότερα, αλλά και χρήση σιδήρου και γυαλιού συναντώνται σε αρκετά κτήρια της Βουδαπέστης όπως το Παλάτι Greshan, το ξενοδοχείο Gellert, το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, τον Ζωολογικό και Βοτανικό κήπο.

Η γοητευτική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, λοιπόν, προσφέρει αμέτρητες εικόνες με εντυπωσιακά κτήρια αρτ νουβό αρχιτεκτονικής, εστιατόρια και καφέ παραπλεύρως του Δούναβη, τα χαρακτηριστικά ιαματικά λουτρά Szechenyi και το παραμυθένιο κάστρο με πανοραμική θέα στον πόλη και τα νερά του Δούναβη.

newsbeast.grΠηγή