Όπως τονίζει, η Ελλάδα εστιάζει σε μέτρα που θα επιτρέπουν στους Βρετανούς να επισκέπτονται και να ζουν στη χώρα, όπως κάνουν σήμερα.

Το δημοσίευμα τονίζει πως οι Βρετανοί αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστικών εσόδων κι έτσι«το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Μια απότομη διακοπή στη ροή των περίπου 3 εκατ. Βρετανών, που επισκέπτονται κάθε χρόνο τα ελληνικά νησιά, θα μπορούσε να αποτελέσει σοκ για τον κλάδο, στον οποίο αντιστοιχεί περίπου το ένα έκτο του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας».

Το Bloomberg επικαλείται αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών και γράφει πως η «ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδια και προεδρικά διατάγματα που θα χρειαστούν στην περίπτωση ενός λεγόμενου σκληρού Brexit».

Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να διατηρηθεί η εξαίρεση από το καθεστώς της βίζας για τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως επισημαίνει ο ίδιος αξιωματούχος, «η Ελλάδα πιθανόν επίσης να διατηρήσει το ισχύον καθεστώς για τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στη χώρα και να μην τους αντιμετωπίσει ως πολίτες από τρίτες χώρες, ή πολίτες από χώρες εκτός της ΕΕ». Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για τις προετοιμασίες, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, καθώς εργάζεται με βάση το σενάριο ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.Πηγή