Τα επίσημα στοιχεία αναφορικά με την τηλεοπτική παρακολούθηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 το 2018 δόθηκαν στη δημοσιότητα, με τα νούμερα να δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με το 2017. Μια επίδοση διόλου ευκαταφρόνητη, καθώς 490,2 εκατομμύρια παραπάνω άνθρωποι είδαν έστω και κάποιες στιγμές ενός γκραν πρι, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Στο να καταγραφεί αυτή η αύξηση, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο ανταγωνισμός μεταξύ Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ για μεγάλο μέρος του περσινού πρωταθλήματος, παρότι στο τέλος ο Άγγλος πιλότος της Mercedes ισοπέδωσε τον ανταγωνισμό.

Σημαντική συμβολή στο να καταγραφεί αυτός ο αριθμός, έπαιξε η Κίνα, στην οποία παρακολούθησαν τρεις φορές περισσότεροι άνθρωποι τη Formula 1 σε σχέση με το 2017. Επίσης, η Ινδία, η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα του πλανήτη κατέγραψε αύξηση της τάξης του 87%, η Γαλλία είχε +57%, η Ρωσία +27% και οι ΗΠΑ +20%.

Συνολικά, 1,59 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν πέρσι την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την Βραζιλία, τη Γερμανία και την Ιταλία να καταλαμβάνουν το πόντιουμ με τους περισσότερους τηλεθεατές. Κοινώς, από την πρώτη τριάδα απουσιάζει η Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει να καμαρώνει για τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

newsbeast.grΠηγή