Εάν έχεις πάρει απόφαση να γυμναστείς αλλά ούτε ο χρόνος ούτε και το budget σου σού επιτρέπουν να γραφτείς στο γυμναστήριο, μια καλή λύση είναι να ξεκινήσεις τη γυμναστική από το σπίτι. Οι παρακάτω 5 ασκήσεις θα τονώσουν τους κοιλιακούς σου και το σημαντικότερο μπορούν να γίνουν εύκολα χωρίς να αφήσεις τη ζεστασιά του σπιτιού σου.

Άσκηση 1η

Ξάπλωσε ανάσκελα και τέντωσε τα πόδια σου μπροστά. Τοποθέτησε τα χέρια σου κάτω από το κεφάλι και ανασηκώσου ελαφρώς από το έδαφος. Σήκωσε τα πόδια σου ψηλά σε γωνία 45-50 μοιρών από το πάτωμα και ξεκίνα τα ψαλίδια. Ο κορμός σου θα πρέπει να είναι ακίνητος και να κινούνται μόνο τα πόδια. Κάνε 3 σετ των 20 επαναλήψεων.

Άσκηση 2η

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, τα πόδια στον αέρα σε γωνία 90 μοιρών και τα γόνατα κοντά στο στήθος. Ανασήκωσε την αριστερή ωμοπλάτη σου προς το κέντρο του σώματος λυγίζοντας παράλληλα το δεξί γόνατο προς το στήθος. Γύρνα στην αρχική σου θέση και συνέχισε εναλλάξ με κάθε γόνατο. Κάνε 3 σετ των 30 επαναλήψεων.

Άσκηση 3η

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα στις 90 μοίρες από το έδαφος και τα χέρια σου τεντωμένα στο πλάι. Ανασήκωσε τη μέση σου σπρώχνοντας ταυτόχρονα τα πόδια σου προς το ταβάνι. Κατέβασε αργά τη μέση σου στην αρχική της θέση και επανέλαβε για 15 φορές.

Άσκηση 4η

Ξάπλωσε μπρούμυτα με τα χέρια λυγισμένα και τις παλάμες να κοιτούν προς το πάτωμα. Ανασήκωσε τον κορμό σου από το έδαφος στηρίζοντας το βάρος σου στους αγκώνες και στις μύτες των ποδιών, προσπαθώντας να διατηρήσεις τη μέση σου σε ίσια στάση και την κοιλιά σου σφιχτή. Μείνε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και επανέλαβε 3 φορές.

Άσκηση 5η

Ξάπλωσε στη δεξιά σου πλευρά, στηρίξου στον αγκώνα σου και κράτα τον υπόλοιπο κορμό σου τεντωμένο. Σιγά-σιγά προσπάθησε να ξεκολλήσεις τον κορμό από το πάτωμα κρατώντας τη σπονδυλική σου στήλη ίσια. Μείνε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και άλλαξε πλευρά. Εκτέλεσε 2 σετ από κάθε πλευρά.

govastileto.grΠηγή